Actúa

FES-TE VOLUNTARI

Fes-te voluntari


La solidaritat és inherent a l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, -OHSJD-, i els voluntaris són el principal motor de la nostra solidaritat.

El voluntariat està integrat en el nostre model d’atenció centrat en les persones, aportant un valor inestimable, que contribueix a millorar la qualitat de vida de les famílies a les quals acompanyem.

La OHSJD ha estat pionera en la incorporació del voluntariat en els seus dos àmbits assistencials: el sanitari i el social. D’aquesta manera, els nostres voluntaris poden implicar-se indistintament en qualsevol de les àrees per a compartir experiències de solidaritat.

En l’àmbit social, el voluntari pot implicar-se en els següents programes:

  • Moda solidària i sostenible, SJD_moSS: botiga de roba gratuïta i punt d’informació SJD_Solidaritat, situada en el centre de Palma per a persones en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social.
  • Aula Estudi: reforç escolar a nens/as i adolescents acollits en el nostre servei d’acolliment residencial, SAR, impartit per professors d’educació primera i secundària.
  • Espai Comunitari Intercultural: activitats divulgatives, sensibilització o de formació amb perspectiva integradora de diferents cultures i orígens. Impartides per professionals voluntaris de l’àrea; legal, social, criança, sanitària, psicològica, seguretat, etc.
  • Hort ecosocial inclusiu: hort urbà que fomenta les sinergies i participació de col·lectius en situació de dependència i persones de la comunitat no dependents. El personal voluntari d’aquest programa organitza els horaris de les activitats programades i planifica la sembra.
  • Assessoria Legal: programa a través del qual, les persones que acollim en el nostre servei SAR, poden realitzar totes aquelles consultes de caràcter legal que necessitin. Aquest servei el fan advocats/as voluntaris/as.
  • Educa_SJD: programa de sensibilització en centres educatius de primària i secundària sobre el fenomen del sensellarisme i la solitud no desitjada en persones majors i adolescència.

Per a activitats de voluntariat en l’àmbit sanitari, pots consultar la web del nostre Hospital Sant Joan de Déu Palma – Inca.

Ens agrada cuidar, i els nostres voluntaris són essencials en la nostra missió. Si a tu també t’agrada cuidar, posa’t en contacte amb nosaltres a través d’aquest formulari  o directament al telèfon 971 76 35 36 Ext. 3979 de dilluns a divendres de 9 a 15 hores.

Per a més informació, pots:

  1. Consultar el nostre Pla de Voluntariat SJD Mallorca
  2. Visitar la pàgina web del Voluntariat de Sant Joan de Déu


Camí Vell de Bunyola, 9
07011 Palma de Mallorca
T. +34 971 763 536